18 moduri simple de a păstra o atitudine pozitivă la locul de muncă

18 moduri simple de a păstra o atitudine pozitivă la locul de muncă

Când oamenii se gândesc să aibă o atitudine pozitivă, s-ar putea gândi că asta înseamnă să arăți semne de fericire la nivel de suprafață, cum ar fi să-ți aduci un zâmbet pe buze sau să încerci să gândești fericite.

Dar este mai mult decât atât. O atitudine pozitivă este ceva care merge mai profund și are un efect dincolo de bucuria de suprafață. Atitudinile negative promovează frica, în timp ce atitudinile pozitive fac opusul și promovează o perspectivă mai plină de speranță asupra vieții.

Numeroase studii au arătat că a avea o perspectivă pozitivă asupra vieții se corelează cu o mai bună bunăstare psihologică și fizică și poate chiar crește durata de viață. O persoană pozitivă își vede viața ca fiind largă, plină de posibilități. Această viziune duce în mod natural la a-ți trăi viața într-un mod în care ești expus și dobândești noi abilități.

Când vine vorba de locul de muncă, atitudinea ta mentală joacă un rol nu doar în modul în care te percep alții, ci și în satisfacția și performanța ta la locul de muncă. Având în vedere că mulți dintre noi petrec aproximativ patruzeci de ore pe săptămână la locul de muncă, puteți vedea valoarea încurajării unei mentalități pozitive în locul de muncă.

În acest articol, vă împărtășim câteva modalități simple, dar utile de a menține o atitudine pozitivă la locul de muncă, indiferent dacă vine sau nu natural:

1. Înconjoară-te de oameni pozitivi.

Vechea zicală „păsările cu pene se îngrămădesc împreună” poate fi privită în două moduri. Fie oamenii care sunt similari se găsesc în mod natural unul pe altul, fie oamenii dintr-un grup devin aceiași în timp.

Înconjoară-te de oameni pozitivi.

Cu cine stai în preajmă te frământă. Dacă ești mereu cu oameni negativi care se plâng de orice, vei deveni un plângător și vei vedea lumea la fel de negativă ca și ei. S-ar putea să credeți că puteți rămâne pozitiv și să le schimbați, dar nu va fi cazul. Încercați să intrați în legătură cu oameni cărora le place jobul, au idei noi și sunt interesați de multe alte lucruri în afară de muncă. Îți va îmbunătăți întreaga perspectivă.

Nu vă puteți alege întotdeauna colegii de muncă, dar puteți fi precaut cu privire la cât timp petreceți cu ei și în ce cadru. Dacă ești blocat cu un grup negativ, ai grijă să nu participi la negativitate. Luați pauze și mergeți la o plimbare, mai degrabă decât să vă scufundați în drame negative și bârfe.

2. Umple-ți mintea cu contribuții pozitive.

În același mod în care oamenii cu care ești în preajma te schimbă pentru a fi mai asemănător cu ei, așa este ceea ce îți hrănești mintea.

Ascultă muzică pozitivă cu căști. Ascultați cărți audio încurajatoare pe drumul spre serviciu. Citiți cărți care sunt încurajatoare. Vizionați videoclipuri și ascultați podcasturi care sunt pozitive sau vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile.

Dacă ești ceea ce mănânci este valabil pentru corpul tău, mintea ta este ceea ce îl hrănești.

3. Controlează-ți limba.

Nu, nu este vorba despre poliția lingvistică sau despre încercarea de a înjura mai puțin (deși aceasta din urmă este probabil o idee bună). Este vorba despre a fi conștient de cuvintele pe care le folosiți atunci când vorbiți și gândiți.

Ipoteza Sapir -Whorf (care a jucat foarte mult în filmul recent „Arrival”) sugerează că structura limbajului afectează viziunea unei persoane asupra lumii și modul în care gândește. Luată în cea mai mare măsură, limbajul tău limitează sau delimitează de fapt modul în care poți percepe lumea.

Este o ipoteză, desigur.

Dar, la un nivel mai mic, limbajul pe care îl folosești în fiecare zi, atât în ​​gândire, cât și în cuvânt, are un efect cumulativ asupra modului în care te gândești la tine, la munca ta și la cei din jurul tău.

Acesta poate părea un exemplu prostesc, dar ar putea fi diferența dintre a vă vedea ziua plină de sarcini sau plină de oportunități. Primul este obositor și anevoios, făcându-vă să vă simțiți prins într-o activitate zilnică. Acesta din urmă este incitant cu potențial.

Fiți conștienți de modul în care alegeți să gândiți și să vorbiți la locul de muncă. Găsiți o modalitate pozitivă de a vedea totul și pe toată lumea.

4. Creați o rutină pentru ziua respectivă.

Rutinele au o reputație proastă.

Este ușor să crezi că, dacă ai o rutină la serviciu, ești blocat într-o rutină sau nu ești „flexibil”. Adevărul este, totuși, că rutinele ne oferă o bună structură de rezervă. O rutină de dimineață este deosebit de bună, deoarece pentru mulți oameni, dimineața este atât momentul în care suntem cei mai atenți și treji, dar uneori nu suntem capabili să ne aplecăm și să începem.

Creați o rutină care vă ajută să îndepliniți cea mai importantă muncă , să luați pauze la momentul potrivit și să lăsați ultima oră sau cam așa ceva din ziua de lucru pentru o muncă mai puțin grea și pregătirea pentru ziua următoare. Cei mai mulți dintre noi obosim până la sfârșitul zilei, așa că nu lăsa munca grea pentru atunci. Este important să închei fiecare zi, pregătindu-te pentru următoarea.

5. Fii drăguț cu ceilalți oameni.

A fi bun cu ceilalți te face fericit.

Un studiu din Jurnalul de Psihologie Socială a descoperit că a face ceva bun pentru oameni are același efect ca și a încerca lucruri noi și interesante atunci când vine vorba de a te simți fericit.

Chiar mai bine?

Un studiu din Journal of Happiness Studies a constatat că amintirea că am făcut ceva bun pentru cineva ne face să vrem să facem din nou.

Dacă faci să fii drăguț cu ceilalți un lucru obișnuit, va deveni un ciclu de generozitate și fericire care te face să te simți bine și îi face și pe cei din jur să se simtă fericiți.

Gândiți-vă la cel mai rău mediu de lucru negativ posibil. Negativitatea se hrănește cu mai multă negativitate până când pare copleșitoare. Fiți drăguți cu ceilalți și priviți-i cum plătesc.

Dacă munca ta este dificilă și nu poți scăpa de asta, iar găsirea unei atitudini pozitive cu privire la munca în sine este o provocare, fii amabil cu oamenii din jurul tău și lasă-l să fie un substitut eficient.

Aprecierea și recunoașterea colegilor vă poate ajuta în mare măsură să vă faceți ziua mai bună.

6. Nu te baza pe o sursă exterioară de pozitivitate.

Poartă cu tine o atitudine pozitivă.

Gândiți-vă la o atitudine pozitivă ca un instrument de supraviețuire: purtați-l cu dvs. în orice moment pentru situații de urgență.

Fie că te bazezi pe o frază pe care o repeți mereu când vremurile sunt stresante sau dacă ai un alt truc care să te ajute să reînvie și să păstrezi o atitudine pozitivă, asigură-te că ai venit cu un mecanism care să nu se bazeze pe altcineva sau pe un anumit situatie.

7. Creați puncte înalte în fiecare zi și săptămână.

Una dintre cele mai bune părți ale unei vacanțe incitante sunt zilele premergătoare acesteia, când ai de așteptat cu nerăbdare. Știind că ceva bun se apropie, poate face zilele, altfel triste, mai suportabile.

Puteți crea același efect creând mici „puncte înalte” în fiecare zi pentru a vă ajuta să treceți peste proiecte sau zile care altfel ar putea părea epuizante. Acesta este motivul pentru care este important să faceți pauze, dar nu fiecare pauză este atât de valoroasă pe cât ar putea fi.

Câteva sugestii:

  • Nu apela la alimente nesănătoase ca recompensă. Veți ajunge cu efecte negative și un obicei prost pentru mâncarea nedorită sau cafea în exces.
  • Luați pauze în afara sau departe de muncă, atunci când este posibil.
  • Luați în considerare o plimbare, singurătate, liniște - orice sună bine și este fezabil acolo unde lucrați.
  • Găsiți un loc pentru a citi o carte care nu are legătură cu munca.

Punctele maxime zilnice ar trebui să fie mici și simple, să nu necesite bani sau să creeze un obicei care ar putea avea efecte negative asupra sănătății sau bugetului tău dacă le faci în fiecare zi (de exemplu, mergi la brutărie pentru o gogoașă și cafea în fiecare zi). Punctele maxime săptămânale sau lunare pot fi puțin mai mari. Poate că în fiecare joi luați prânzul la un restaurant din apropiere, în loc să vă aduceți propriul prânz. Oricare ar fi, creează ceva de așteptat.

8. Asumați-vă responsabilitatea și alegeți răspunsul dvs.

Refuzul de a-ți asuma responsabilitatea pentru acțiunile tale și situația ta, sau a nu prelua controlul asupra modului în care reacționezi, distruge imediat o atitudine pozitivă.

La urma urmei, dacă se întâmplă ceva și ești de vină sau într-un fel responsabil, refuzul de a recunoaște asta înseamnă că nu poți corecta comportamentul și se va întâmpla din nou și, de asemenea, te pregătești pentru o mentalitate de victimă în care lucrurile se întâmplă. pentru tine.

Vei fi mai pozitiv dacă vezi viața ca pe ceva asupra căruia ai un anumit control, mai degrabă decât la mila destinului. Gândiți-vă la ea ca la o ecuație: E + R = O (eveniment + răspuns = rezultat). Modul în care răspundeți are un efect asupra rezultatului, chiar și atunci când evenimentele sunt în afara controlului dumneavoastră.

9. Decide-ți din timp reacția la problemele cunoscute.

Fie că este vorba despre clienți sau colegi de muncă sau proiecte obișnuite, există anumite lucruri la locul de muncă cu care îți va fi mereu teamă să le faci.

Știi că te-au supărat. Decideți în prealabil că nu vor.

Dacă un client trebuie să facă întotdeauna schimbări, așteptați-vă la asta. Alege să fii calm în privința asta, să nu lași să te deranjeze. Încercați să vă uitați la clientul sau colegul de muncă care vă înnebunește într-un mod diferit. Poate că se simt rău acasă sau sunt ei înșiși stresați.

10. Respirați adânc.

Respirația profundă îți păcălește corpul să se calmeze. Oamenii calmi au atitudini mai bune.

Dacă ai o atitudine proastă cu privire la ceva, găsește un loc în care să poți fi singur și fă niște exerciții de respirație profundă. Nu numai că reduce stresul, dar te ajută să-ți eliberezi mintea și să vezi situația într-un mod diferit.

11. Faceți o declarație de misiune.

Aveți o declarație personală de misiune ?

Probabil că locul unde lucrezi are o declarație de misiune, dar ar trebui să ai una singur.

O declarație personală de misiune vă va ajuta să vă definiți scopul la locul de muncă, despre ce este viața voastră și ce vă motivează comportamentul. Este un lucru bun să te retragi atunci când munca devine nebună și ești confuz cu privire la ceea ce faci.

Când simți că ai un scop, poți fi pozitiv. Când simți că nu ai un scop sau nu știi ce faci la serviciu... nu atât de mult.

12. Ai obiective personale.

Obiectivele sunt puțin diferite de declarațiile personale de misiune prin faptul că sunt lucruri specifice pe care doriți să le atingeți. Sunt un fel de recompense despre care am vorbit mai devreme, în sensul că îți oferă ceva de așteptat.

Cu toate acestea, obiectivele nu sunt doar „distracție în viitor”, ci sunt ghidurile reale pe care le folosiți pentru a le atinge.

Este greu să fii pozitiv dacă crezi că nu mergi nicăieri. Obiectivele sunt dovada că ai un plan și că lucrezi la ceva. Sunt dovezi ale mișcării înainte, pozitive.

13. Amintește-ți că nimeni nu îți datorează nimic.

Unul dintre cei mai răi ucigași ai unei atitudini bune este să treci prin viață crezând că oamenii îți datorează.

Nimeni nu-ți datorează nimic. Viata nu este corecta. A crede orice altceva te face să fii într-o stare constantă de vină, victimizare, furie, agresivitate pasivă și lipsă de bucurie. Negativitatea este starea standard a existenței dacă crezi că lumea îți datorează.

Cum scapi de o atitudine de drept?

  • Depinde de mine să fac lucrurile să se întâmple.
  • Munca grea este cea care aduce lucruri bune.
  • Trebuie să fiu dispus să accept rapid schimbarea.
  • Când lucrurile sunt dificile, tot merg mai departe.

Dacă acele patru concepte sunt în capul tău, nu te vei bălăci în negativitate așteptând ca lumea să facă ceva pentru tine.

14. Nu te mai plânge.

Am menționat cum trebuie să vă controlați limba. Aceasta acoperă, evident, plângerile, dar plângerile sunt o problemă atât de mare încât își justifică propria secțiune.

Nu te mai plânge.

A te plânge nu face nimic. Dacă ești în preajma unor oameni care se plâng foarte mult, fugi de ei. Încercați să vedeți situația într-o lumină pozitivă sau diferită.

Plângerile sunt o modalitate de a vedea totul într-o lumină negativă fără a lua în considerare nicio altă explicație. Este un drum cu sens unic către nemulțumire, care crește cu cât îl parcurgeți mai departe.

15. Îmbrățișează râsul.

Râsul este bun pentru fizic și, desigur, te ajută să te simți mult mai bine. Cui nu-i place să râdă bine?

Umorul este deosebit de bun atunci când lucrurile merg teribil de prost. Cine nu-l iubește pe tipul care, în mijlocul unui proiect de coșmar, oferă o glumă care face dintr-o dată toată mizeria să pară hilară? Fii tipul acela. Încearcă să găsești umor oriunde poți.

A râde cu oamenii este diferit de a râde de ei. Nu glumi niciodată despre alții ca să râzi pe cheltuiala lor.

16. Fii curios și îmbrățișează învățarea.

O minte care este închisă să învețe lucruri noi devine stagnantă și negativă. Schimbarea, ideile noi sau orice sarcină suplimentară devin oneroase pentru cineva ca acesta.

Fii o persoană care este dispusă să învețe și este curioasă de multe lucruri. Atitudinea ta va fi pozitivă, deoarece privești înainte și vrei să înțelegi în loc să fii închis. A fi curios cu privire la o situație nouă sau la ceea ce se întâmplă tinde să te facă să fii conștient și conștient de momentul prezent, iar asta tinde să forțeze atitudinile negative.

17. Arata pe termen lung in loc de pe termen scurt.

Când situația este dificilă pe termen scurt, adaptează-ți viziunea pe termen lung.

Situațiile pe termen scurt tind să fie grele de emoție. A lua decizii sau a acționa pe baza asta nu este doar o idee proastă, dar tinde să alimenteze atitudini negative. Vizualizarea lucrurilor pe termen lung, pe de altă parte, face ca provocările de acum să pară mult mai puțin teribile, deoarece imaginea de ansamblu dezvăluie un rezultat interesant.

Deși nu este bine să trăiești într-un tărâm al imaginației, a gândi realist pe termen lung oferă o întorsătură pozitivă zilei tale și te ajută să-ți construiești acele obiective pe care le-am menționat mai devreme.

18. Falsează până îl faci.

Nu, acesta nu este o chemare de a fi ipocrit.

Realitatea este, totuși, că uneori nu „simțim” întotdeauna emoția pe care o dorim. A sta în jur, așteptând să vină asupra noastră, este o modalitate sigură de a ne asigura că nu va veni niciodată. De multe ori trebuie să falsificați până când ajunge afacerea adevărată.

Nu te simți fericit? Nu te simți entuziasmat de o prezentare? Falsează. De cele mai multe ori, adevărata emoție va apărea. Nu te vei simți super entuziasmat și pozitiv în fiecare zi, dar oricum nu te lăsa să te oprească de la comportamentul care îl însoțește.

Conduceți-vă emoțiile; nu-i lăsa să te conducă.

La vârsta de 76 de ani, generalul MacArthur a spus: „Ești la fel de tânăr ca credința ta, la fel de bătrân ca îndoiala ta; tânăr ca încrederea ta, bătrân ca frica ta; tânăr ca speranța ta, bătrân ca disperarea ta. În locul central al fiecărei inimi, există o cameră de înregistrare; atâta timp cât primește mesaje de frumusețe, speranță, bucurie și curaj; atâta timp cât ești tânăr. Când firele sunt toate jos și inima ta este acoperită de zăpadă de pesimism și gheață de cinism, atunci și numai atunci îmbătrânești.”

Luați această listă de modalități de a păstra o atitudine pozitivă. Adaugă la el trucurile pe care le-ai descoperit singur. Și apoi, fă-o. În mod constant. Faceți munca de a menține o atitudine pozitivă vie la locul de muncă. Va avea un impact uriaș asupra întregii tale vieți și în viețile din jurul tău.

Sursă: WheniWork

 

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |