Cele mai bune 5 alternative open-source Microsoft 365 pentru Linux

Cele mai bune 5 alternative open-source Microsoft 365 pentru Linux

Este un fapt binecunoscut că Microsoft 365 este soluția implicită de productivitate pentru multe companii și gama sa de caracteristici este cu adevărat impresionantă. Include funcționalități precum editarea documentelor, colaborarea în timp real, partajarea fișierelor, managementul proiectelor , e-mailul, calendarul și conferința video.

Cu alte cuvinte, Microsoft 365 oferă atât utilizatorilor personali, cât și celor corporativi toate aplicațiile esențiale care le permit să își desfășoare munca fără efort și rapid.

Cu toate acestea, modelul de abonament și costul acestui software, precum și standardele și politicile sale de securitate nu sunt potrivite pentru toată lumea, iar unele companii încep să caute soluții mai accesibile.

În acest articol, am reunit câteva dintre cele mai bune alternative open-source Microsoft 365 care oferă o gamă largă de funcții de productivitate și pot fi implementate pe o mașină Linux.

1. Colaborarea Zimbra

Zimbra Collaboration este o platformă de aplicații web bazată pe sursă deschisă, care poate fi implementată atât ca un cloud privat on-premises, cât și ca un serviciu cloud public în afara localului. În mod implicit, include un server de e-mail și un client web.

Suita de colaborare Zimbra

Conceput pentru implementarea întreprinderilor cu scopul de a integra o varietate de instrumente de colaborare , acest software oferă o experiență inovatoare de mesagerie care vă ajută să vă creșteți productivitatea.

Zimbra oferă capabilități avansate de e-mail, calendar și colaborare și are avantajul de a fi ușor de implementat și utilizat.

De fapt, proiectul Zimbra încorporează mai multe proiecte open-source sub un singur acoperiș și oferă, de asemenea, conferințe audio și video pentru o comunicare mai bună și un sistem complet de partajare a fișierelor pentru o gestionare convenabilă a fișierelor.

Dacă integrați Zimbra Docs , veți putea crea, edita și colabora la documente, foi de calcul și prezentări chiar în interiorul clientului web Zimbra și le veți partaja cu alți utilizatori în timp real.

Avantajele Zimbra:

 • Integrare cu Slack, Dropbox și Zoom.
 • Interfață de utilizator modernă, receptivă.
 • Sincronizare mobilă.
 • Cea mai mare compatibilitate cu clienții de e-mail desktop existenți.
 

2. Lui

Twake este un loc de muncă digital open-source și o platformă de colaborare cu accent pe creșterea productivității și a eficienței organizaționale atât în ​​cadrul echipelor mici, cât și al celor mari.

Această soluție oferă o gamă largă de instrumente și aplicații de colaborare, inclusiv mesagerie text, canale de grup, gestionarea sarcinilor, calendar, crearea de documente în timp real și conferințe video.

Twake-Platformă de colaborare

Twake permite utilizatorilor să-și păstreze toate documentele și datele într-un singur loc, să creeze și să gestioneze proiecte folosind o singură interfață și să integreze diverse instrumente de colaborare.

În acest moment, puteți conecta peste 1500 de aplicații terță parte la platforma dvs., inclusiv ONLYOFFICE , Google Drive , Slack , Twitter etc. Dacă aveți suficiente cunoștințe și experiență, puteți chiar să vă dezvoltați propriul plugin pentru orice aplicație de care aveți nevoie folosind API-ul public.

Când vine vorba de comunicare, acest software are toate caracteristicile esențiale. Puteți crea canale de discuții individuale pentru utilizatorii externi și puteți interacționa cu aceștia chiar dacă nu folosesc Twake. Mesaje text tradiționale în chat-urile de grup și personale sunt, de asemenea, disponibile.

Dacă aveți nevoie de funcții de colaborare, Twake face posibilă crearea, editarea și partajarea documentelor, foilor de calcul și prezentărilor în timp real. Vestea bună este că este compatibil cu fișierele Microsoft Office și Google Docs și, de asemenea, acceptă ODF , ceea ce este grozav pentru utilizatorii Linux. formatele

Avantajele Twake:

 • Criptarea datelor.
 • Peste 1.500 de integrări disponibile.
 • Aplicații desktop.

3. EGroupware

EGroupware este o suită web bazată pe sursă deschisă care include o serie de aplicații utile de productivitate, cum ar fi calendarul, gestionarea contactelor, CRM, sarcini, e-mailuri și management de proiect, precum și un server de fișiere online.

Aceste caracteristici de bază vin cu un instrument de mesagerie prin chat , un client de videoconferință și module desktop la distanță pentru colaborare eficientă și lucru în echipă.

Software de grup EGroupware

EGroupware permite utilizatorilor să păstreze toate informațiile și fișierele într-o singură locație centralizată, cu acces prin orice browser desktop, indiferent de sistemul de operare. Nu există aplicații mobile specializate, dar versiunea mobilă existentă rulează destul de bine pe orice smartphone sau tabletă.

Dacă integrați Collabora Online , veți putea să editați și să coautorați documente text, foi de calcul și prezentări cu alte persoane din echipa dvs. online.

Caracteristica de partajare a fișierelor nu numai că face posibilă partajarea fișierelor în interior, dar implică și părți externe (de exemplu, parteneri, clienți sau angajați). Colecția încorporată de șabloane de documente vă permite să vă simplificați sarcinile și să vă finalizați rapid munca.

Avantaje EGroupware:

 • Sincronizare între dispozitive.
 • O gamă largă de opțiuni de configurare și setări.
 • Versatilitate.
 • Versiune mobila.

4. Nextcloud Hub

Nextcloud Hub este o platformă de colaborare de conținut open-source care este concepută pentru interacțiunea online activă, fără riscuri și scurgeri de date. Calendarul încorporat, contactele, e-mailul și alte funcții de productivitate vă permit să vă finalizați cu ușurință munca.

Funcționalitatea de bază poate fi crescută semnificativ prin integrarea unei cantități uriașe de aplicații terțe disponibile pe piața oficială.

Nextcloud Hub – Platformă de colaborare pentru conținut

Nextcloud Hub este o alegere ideală pentru utilizatorii și echipele orientate spre securitate, deoarece garantează cel mai înalt nivel de siguranță a datelor datorită unei game largi de caracteristici și algoritmi avansati, cum ar fi controlul accesului la fișiere, criptarea, protecția prin autentificare și capabilități sofisticate de recuperare a ransomware.

De asemenea, platforma face posibilă partajarea și colaborarea la documente, trimiterea și primirea de e-mailuri și organizarea de chat-uri video. Cu Nextcloud Flow , instrumentul de automatizare încorporat, puteți îmbunătăți fluxurile de lucru de colaborare în echipă facilitând majoritatea sarcinilor dvs. repetitive.

Dacă aveți nevoie de o suită de birou online, puteți integra fie ONLYOFFICE Docs , fie Collabora Online . În orice caz, veți beneficia de toate beneficiile colaborării documentelor în timp real cu versiunea fișierelor, restaurarea și controlul reținerii.

Avantajele Nextcloud Hub:

 • Securitate inalta.
 • Piață oficială cu o mulțime de aplicații terță parte.
 • Foarte usor de folosit.
 • Aplicații desktop și mobile.

5. ONLYOFFICE Workspace

ONLYOFFICE Workspace este un birou colaborativ open-source care vine cu un set de aplicații de productivitate pentru managementul eficient al echipei. Acest software auto-găzduit face posibilă organizarea unui mediu de lucru sigur pentru echipe și companii de orice dimensiune.

ONLYOFFICE spațiu de lucru

ONLYOFFICE Workspace include editori online colaborativi pentru documente text, foi de calcul și prezentări integrate cu o platformă de productivitate. Suita de birou este pe deplin compatibilă cu fișierele Word, Excel și PowerPoint și acceptă și alte formate populare (de exemplu, ODF).

Pe scurt, soluția combinată este concepută pentru a controla toate procesele de afaceri și permite utilizatorilor să gestioneze și să partajeze fișiere, să monitorizeze proiecte, să trimită și să primească e-mailuri, să creeze baze de date pentru clienți, să emită facturi, să planifice evenimente etc.

Sistemul de gestionare a fișierelor ONLYOFFICE Workspace este destul de flexibil, deoarece puteți conecta stocare terță parte, cum ar fi Google Drive , Box , Dropbox , OneDrive și kDrive . alte opțiuni de integrare pentru diferite scopuri (de exemplu, Twilio , DocuSign , Bitly ). Sunt disponibile și

Când vine vorba de co-autorarea documentelor, ONLYOFFICE Workspace are toate caracteristicile necesare pe care probabil ați dori să le vedeți într-o suită de birou colaborativă.

Puteți partaja documente cu diverse permisiuni de acces (acces complet, numai pentru citire, completare a formularelor, comentare și revizuire), să utilizați două moduri diferite de coeditare, să restaurați versiunile anterioare ale unui document și să lăsați comentarii pentru alți utilizatori.

Avantajele spațiului de lucru ONLYOFFICE:

 • Cea mai mare compatibilitate cu Microsoft Office.
 • Aplicații gratuite pentru desktop și mobile (Android și iOS).
 • Trei niveluri de criptare: în repaus, în tranzit și end-to-end.
 • Versiunea cloud (plan tarifar gratuit pentru echipe cu până la 4 utilizatori).

Acestea sunt primele 5 alternative open-source la Microsoft 365 pentru Linux. Ideea principală a acestui articol este de a evidenția beneficiile cheie ale fiecărei soluții, astfel încât să poți opta pentru software-ul potrivit în funcție de nevoile tale.

Cunoașteți alte alternative care merită menționate? Anunțați-ne lăsând un email .

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |