Salariul a crescut de 13 ori în 5 ani - Iată factorii

Salariul a crescut de 13 ori în 5 ani - Iată factorii

Articol scris in 9 Noie 2023 de Sanil Kumar(India) preluat de pe PlainEnglish.io

Venitul a crescut de 13 ori în ultimii cinci ani ai carierei mele, în timp ce eram un dezvoltator de software obișnuit.

M-am alăturat SAP Labs India în 2014 ca dezvoltator de software asociat, după ce am absolvit facultatea. Când m-am alăturat lor, salariul meu era de ~500 USD . Am fost multumit de el. Am crezut că asta e norma.

Dar am fost surprins să aflu cât de prost plătită eram în India când am început să vorbesc cu prietenii mei care emigraseră în SUA și aveau locuri de muncă similare. Am început să vorbesc cu ceilalți prieteni ai mei din India. La acea vreme, ei au primit o compensație de cel puțin două ori mai mare decât mine.

Cu opt ani de experiență în general, acum câștig de aproape 13 ori mai mult decât am făcut la primul meu loc de muncă.

Sună nerealist, nu?

Iată care sunt factorii cheie care, în ultimii cinci ani, mi-au permis să realizez acest lucru.

  1. Pregătiți-vă pentru interviuri cu sârguinţă
  2. Schimbați locul de muncă frecvent
  3. Învață din respingeri
  4. Asumă-ți responsabilități mai mari
  5. Continuați să învățați noi tehnologii

1. Pregătiți-vă cu sârguință pentru interviuri

În industria software-ului, abilitățile pe care un dezvoltator este evaluat în timpul interviurilor sunt diferite de ceea ce lucrează în munca de zi cu zi.

Suntem de obicei evaluați în funcție de aptitudinile noastre pentru rezolvarea problemelor, structurile de date și algoritmii pe parcursul interviurilor. În munca noastră de zi cu zi, nu trebuie să inversăm arbori binari sau să calculăm calea cea mai scurtă între două noduri dintr-un grafic. Din păcate, companiile se bazează în prezent pe acest sistem pentru a găsi și angaja programatori talentați.

Prin urmare, este necesar să revăzuți aceste concepte fundamentale înainte de a trimite cererile de angajare. Faza de pregătire este incomodă și cu siguranță este greu de gestionat împreună cu munca la locul de muncă actual.

Am lucrat cu o echipă fantastică la SAP. Am lucrat cu oameni cool. Cu toate acestea, nu lucram cu cele mai noi tehnologii și nu lansam frecvent noi funcții.

Eram în zona mea de confort, îmi făceam prieteni și mă distram. Nu m-am gândit niciodată să mă perfecționez și să mă dezvolt în carieră.

După ce am realizat că eram prost plătită, am început să mă pregătesc pentru interviuri: am început să învăț noi limbaje de programare, structuri de date, algoritmi și abilități de rezolvare a problemelor în general.

În fiecare zi, după muncă și în weekend, petreceam câteva ore pregătindu-mă pentru interviuri. A fost greu. Dar nu există altă cale. Piața este competitivă. Trebuie să ieși în evidență pentru a obține locuri de muncă care oferă salarii competitive.

După câteva luni de pregătire, am început să mă simt suficient de încrezător încât să aplic pentru noi locuri de muncă.

După multe respingeri, în sfârșit, am reușit să intru într-o companie decentă. Am avut o creștere de peste 100% în timpul acestei schimbări. Acest lucru a arătat cât de prost plătit eram și care erau standardele pieței la acea vreme.

Să știți că este absolut necesar să vă pregătiți pentru interviuri și, mai important , trebuie să vă concentrați și să vă mențineți motivat în această fază grea .

Acest articol al meu vă poate ajuta să vă pregătiți pentru interviurile de angajare pentru Dezvoltator de software:

 

2. Schimbați frecvent locurile de muncă

Vă sfătuiesc să schimbați locul de muncă cel puțin o dată la doi-trei ani. Mai ales atunci când începi în slujba ta. Acest lucru are mai multe beneficii, printre care:

  1. Puteți lucra pe o varietate de domenii, produse și tehnologii. Experiența pe care o dobândești lucrând cu diferiți oameni este neprețuită.
  2. Salariile de piață cresc atunci când economia unei națiuni se extinde. Dacă rămâneți prea mult timp la o companie, veți fi plătit mai puțin. Desigur, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Am prieteni care au primit promoții și au făcut mulți bani stând la o singură companie. Dar, în general, este o idee bună să vă schimbați angajatorul din când în când pentru a obține un salariu la egalitate cu standardele pieței.

În a doua mea companie, lucram în principal la sarcini de întreținere și nu făceam prea multă codificare. Stack-ul de tehnologie era vechi și nu i s-au dat proiecte mari echipei noastre.

Am urât faptul că nu făceam prea multe progrese în ceea ce privește învățarea mea. Așa că după ce am lucrat acolo aproximativ un an, am decis să-mi schimb din nou locul de muncă.

După ce am intervievat la mai multe companii, am primit oferte de muncă de la Amazon și Plivo (un startup). Poate părea că alegerea Amazon ar fi fost alegerea evidentă.

Dar când m-am gândit la asta și am vorbit cu un dezvoltator senior care lucrase la Plivo cu câțiva ani în urmă, era mai logic să mă alătur lui Plivo la acea vreme. Principala mea motivație în acest moment a fost să mă alătur unei companii pentru o creștere rapidă în ceea ce privește învățarea. Și Plivo a avut potențialul de a-mi oferi exact asta.

Aceasta s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut în cariera mea. Am stat 3 ani la Plivo unde am fost promovat de două ori în 2,5 ani și am învățat multe:

  • GoLang
  • Python/Django
  • AWS
  • Terraform
  • Eliberarea în fiecare zi
  • Scalarea serviciilor de backend
  • Rezolvarea problemelor de producție etc.

În timpul acestei schimbări, am primit încă o creștere a salariului de 40%.

3. Învață din respingeri

Când dai un interviu pentru un loc de muncă, un lucru este sigur. Te vei confrunta cu multe respingeri.

Chiar și după luni de pregătire, nu este garantat că te vei descurca bine la interviuri.

Există mai mulți factori implicați în obținerea unui interviu de angajare. Chiar dacă te descurci bine în toate rundele de interviu, poți fi respins.

Uneori, abilitățile și experiența dvs. pot să nu fie potrivite pentru postul pentru care angajează. Uneori așteptările sunt prea mari pentru un rol. Deși, de cele mai multe ori, noi suntem cei care dă-i drumul. Așadar, este important să știți că pe drumul către interviurile de cracking, există multă respingere.

Când căutam un loc de muncă acum câțiva ani, am participat la interviuri cu aproape 30 de companii. Și, în sfârșit, am reușit să sparg 3 companii. Aceasta este o rată de respingere de 90%!

Și interviul împreună cu un loc de muncă de o zi la un startup face și mai dificil. Am simțit că renunț de mai multe ori. Dar a trebuit să mă păstrez motivat și să-mi reamintesc din nou și din nou de ce am început să mă uit în primul rând.

A fost o fază grea. Privind în urmă, mă bucur că nu am renunțat!

Acum am un salariu mai bun, un echilibru dintre viața profesională și cea mai bună și un șef mai bun.

Totul pentru că am învățat cum să înfrunt respingerea.

4. Asumați-vă responsabilități mai înalte

Ești plătit în funcție de abilitățile tale.

Pe măsură ce trece timpul, doar dobândirea de experiență în rolul tău actual nu este suficient.

Trebuie să cauți constant modalități de a crește în carieră. Treci în roluri dificile și asumă-ți responsabilități mai înalte.

Este obișnuit ca toți să ne confruntăm cu sindromul impostorului în fiecare zi de serviciu. Luptându-ne cu sentimentul că nu am câștigat ceea ce am realizat și suntem o fraudă. Aceste sentimente pot contribui la creșterea anxietății și a depresiei, la asumarea mai puțină a riscurilor în carieră și la epuizarea carierei.

Avem în mod constant așteptări mai mici pentru abilitățile și realizările noastre. Știți că acesta este un sentiment comun în rândul oamenilor din toate industriile.

Treceți peste acest sentiment și fiți gata să vă asumați roluri și responsabilități mai înalte în cariera dvs. Poate părea dificil la început, dar poți oricând să-ți dai seama.

Asumarea unor sarcini mai provocatoare este exact modul în care creșteți în carieră.

Un rol mai înalt înseamnă un salariu mai mare.

După cum am menționat mai devreme, m-am alăturat unui startup ( Plivo ) pentru a treia mea companie.

M-am alăturat ca SDE 1. În doar 2,5 ani, am fost promovat de două ori și am devenit SDE 3. Este în primul rând un rol de dezvoltator principal în echipă. În afară de codificare, celelalte responsabilități în acest rol au fost:

  • Mentorarea dezvoltatorilor juniori
  • Calitatea bazei de cod a echipei tale
  • Implicarea în discuții la nivel de organizație
  • Ajută la rezolvarea problemelor de producție cu prioritate etc

A fost înfricoșător la început. Nu eram sigur dacă voi putea să mă ocup de responsabilitățile. Chiar dacă a fost greu la început, am reușit să mă descurc și să mă descurc bine.

Fii mereu gata să-ți asumi responsabilități mai mari. Aceasta este o modalitate evidentă de a câștiga mai mulți bani în carieră.

5. Continuați să învățați noi tehnologii

Software-ul este o industrie care continuă să se schimbe rapid în comparație cu altele. În ceea ce privește tehnologiile utilizate în rezolvarea problemelor de inginerie.

Prin urmare, devine important să vă mențineți actualizat pentru a rămâne relevant pe termen lung.

O modalitate este să vă alăturați companiilor care folosesc o stivă bună de tehnologie. Când m-am alăturat Plivo, am învățat multe despre furnizorii de servicii cloud precum AWS, menținerea infra ca cod prin instrumente precum Terraform, rezolvarea problemelor de producție, îndrumarea dezvoltatorilor juniori etc. Aceste cunoștințe m-au ajutat cu siguranță să obțin oferte ulterioare în cariera mea.

Dacă nu primiți acest tip de învățare la locul de muncă, iată anumite lucruri pe care le puteți face:

  • Păstrați un proiect secundar la care să lucrați.
  • Utilizați cele mai noi tehnologii în proiectele dvs. secundare
  • Urmează cursuri Udemy în timpul liber
  • Urmărește blogurile din zona ta
  • Alăturați-vă comunităților pe Twitter, Facebook, LinkedIn etc.

Chiar dacă lucram la o tehnologie internă la SAP, prima mea companie, am lucrat constant la proiecte secundare și le-am împărtășit pe ProductHunt . Acest lucru m-a ajutat să învăț noi tehnologii precum Node.js, MongoDB, PostgreSQL, JavaScript etc.

Chiar și astăzi, păstrez cel puțin un proiect secundar la care să lucrez.

De-a lungul carierei mele, adăugarea de noi abilități la arsenalul meu m-a ajutat cu adevărat să obțin interviuri dificile.

Cât de des ar trebui să-mi schimb locul de muncă?

Odată cu industria software-ului în plină expansiune, standardul de piață pentru salarii crește în fiecare an. Companiile plătesc foarte mulți bani chiar și pentru proaspeții absolvenți.

După cum am menționat mai devreme, vă recomand să vă schimbați locul de muncă la fiecare 2 sau 3 ani la începutul carierei. Acest lucru va ajuta în principal în două lucruri:

  1. Dobândiți experiență în diferite domenii și tehnologii
  2. Pentru a vă asigura că sunteți plătit conform standardului pieței

Asta nu înseamnă că vei fi cu siguranță subplătit dacă stai mult timp într-o singură companie. Companii precum Google, Facebook și multe alte companii centrate pe angajați se asigură că angajații lor sunt întotdeauna bine plătiți.

Deci, dacă ar trebui să vă schimbați locul de muncă, depinde într-adevăr de mai mulți factori:

  • Cât de importanți sunt banii pentru tine
  • Satisfacția în muncă în rolul dvs. actual
  • Tehnologii la care doriți să lucrați
  • Distanța de navetă la și de la serviciu
  • Prioritățile tale actuale în viață în afară de muncă etc.

Dacă ești cu adevărat mulțumit de munca ta, de șeful tău, de compensație și de locația biroului tău, atunci chiar nu ai niciun motiv să fii atent.

Mi-am schimbat prima companie după aproape 3 ani. A doua companie după doar un an. A treia companie după încă 3 ani. A patra companie după doar un an. Nu am fost mulțumit de munca în unele locuri. Nu am fost mulțumit de presiunea de lucru din unele locuri.

Deci această decizie depinde în totalitate de tine. Indiferent dacă vă vedeți lucrând în rolul dvs. actual în următorii câțiva ani sau nu.

Cum pot negocia mai mult salariu în timpul unei schimbări de loc de muncă?

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le-am făcut în timpul discuțiilor mele privind salariul este să nu fac forță agresivă pentru numere mai mari.

Am primit mariri salariale bune in timpul unor schimbari de locuri de munca. Și nu atât de bine în alții. Motivul principal a fost că nu am forțat suficient în timpul acelor discuții. Mi-a fost teamă că oferta mea va fi revocată dacă forțez prea tare.

Ocuparea unui post este greu pentru o companie și pentru o echipă de resurse umane. Mai ales când e pentru un rol mai înalt.

Așadar, după ce a luat interviuri cu mai mulți candidați și, în cele din urmă, a selectat unul, o companie ar fi cheltuit mult timp și resurse din partea lor, încât nu își poate permite să renunțe la candidat pentru a economisi puțini bani.

În general, vor fi de acord să vă plătească ceea ce cereți, considerând că este un număr realist. Dar acest lucru depinde din nou de mai mulți factori:

  1. Performanța la interviu: modul în care ați performat la interviuri este un factor important în negocierea salariului. Odată ce interviurile s-au încheiat și compania evaluează candidații, în general, aceștia îi pun pe candidați în mai multe găleți, cum ar fi Angajare puternică, Angajare medie, etc. Dacă le-a plăcut în timpul interviurilor, vor încerca să facă tot posibilul pentru a vă aduce la bord în orice caz. Pentru astfel de candidați, companiile își pot încălca regulile și pot plăti puțin mai mulți bani decât de obicei pentru a vă aduce la bord.
  2. Salariul dvs. actual: dacă salariul dvs. este deja mare și cereți mai mult decât standardele industriei, atunci ar putea fi dificil să obțineți acest număr.
  3. Gama salarială a companiei: Fiecare companie are diferite intervale de salariu pentru diferite roluri. Echipa de HR nu vă poate oferi în afara acestui interval. Așadar, faceți-vă cercetări discutând cu angajații existenți pentru a verifica dacă compania vă poate oferi numerele pe care le cereți.
  4. Oferte concurente: a avea oferte concurente te va ajuta cu siguranta sa negociezi un salariu mai bun. Să presupunem că aveți o ofertă de la compania X . Apoi, când ștergeți interviurile cu compania Y , puteți accepta X oferta lui și îi puteți cere lui Y mai mult salariu.

In ultimele mele 2 schimbari am reusit sa negociez un salariu mai mare pentru ca aveam oferte concurente de la companii bune. Nu te opri când primești prima ofertă. Folosiți-l pentru a intra în companii mai bune, cu salarii mai bune.

Resurse pentru pregătirea interviului

Iată o listă de cursuri gratuite și plătite care m-au ajutat în căutarea unui loc de muncă în ultimii 5 ani:

Concluzie

După cum am discutat pe parcursul acestui articol, o slujbă de 9-5 poate fi plină de satisfacții dacă o joci corect.

Nu trebuie să începi o afacere pentru a construi bogăție pe termen lung.

Dacă ești de acord să lucrezi pentru altcineva și să înveți pe parcurs, atunci 9–5 este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul pentru a câștiga bani.

Asigurați-vă că învățați noi abilități, treceți peste respingeri și schimbați frecvent locurile de muncă pentru a vă asigura că nu sunteți subplătit pe această piață extrem de competitivă.

 

Sursa:  Articol scris in 9 Noie a.c. de Sanil Kumar(India) preluat de pe PlainEnglish.io

 

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |