Cele mai populare 10 tipuri de software utilizate în industria sănătății

Cele mai populare 10 tipuri de software utilizate în industria sănătății

Transformarea digitală a adus schimbări semnificative în multe domenii de activitate, iar industria sănătății a fost afectată în mod deosebit în ultimii ani.

Spitalele și profesioniștii medicali folosesc activ software specializat. Aplicațiile de asistență medicală îi ajută pe medici și pe asistente să-și facă treaba, simplifică viața pacienților și fac industria mai eficientă și mai accesibilă.

Există multe motive pentru care software-ul de asistență medicală devine din ce în ce mai popular, inclusiv:

  • Smartphone-uri omniprezente, dispozitive purtabile și alte dispozitive electronice portabile
  • Capacități în creștere pentru diagnosticarea de la distanță
  • Acces sporit la serviciile de sănătate prin tehnologii digitale
  • Capacitatea de a colecta și interpreta date legate de sănătatea pacientului.

Implementarea software-ului de asistență medicală este esențială pentru companiile medicale, instituțiile și angajații. Le permite să facă serviciile de sănătate mai accesibile și să-și sporească competitivitatea pe piață.

Acest articol va analiza principalele tipuri de software medical și vă va spune pentru ce sunt folosite în spitale și clinici.

Cele mai populare tipuri de software utilizate în industria sănătății

Lista de mai jos este cu siguranță departe de a fi completă, deoarece sunt disponibile și unele produse hibride care pot combina mai multe funcții. Cu toate acestea, această revizuire vă va ajuta să înțelegeți direcțiile prioritare de digitizare în acest domeniu.

1. Sistemul de management al spitalelor (HMS)

Este un sistem software complex care își propune să automatizeze procesele interne ale spitalului și să servească nevoile mai multor grupuri de utilizatori interesați, cum ar fi personalul administrativ, profesioniștii din domeniul sănătății și pacienții. Un HMS cuprinde adesea două componente (interfețe): una pentru managementul clinicii și procesele de lucru și cealaltă pentru pacienți.

Software-ul de management al spitalelor acoperă toate aspectele esențiale ale clinicii, începând de la primul contact cu pacienții și terminând cu schemele de tratament și interacțiunile ulterioare pacient-medic.

De asemenea, ajută unitățile medicale să furnizeze resursele necesare, să facă previziuni de dezvoltare etc. Folosind acest software, clinicile își pot crește productivitatea generală, pot reduce sarcinile de rutină și pot îmbunătăți calitatea serviciilor pentru clienți.

Cum funcționează sistemul de management al spitalelor, imagine de Healthwire

SmartTek Solutions oferă servicii personalizate de dezvoltare de software de asistență medicală pentru IMM-uri, companii mari și organizații de asistență medicală la nivel global.

2. Software de programare a întâlnirilor

Acest tip de software de asistență medicală rulează sisteme online de gestionare a programărilor. De asemenea, constă dintr-o interfață de administrare și o interfață pentru pacient, permițând ambelor părți să gestioneze programarea întâlnirilor. Personalul administrativ primește date detaliate despre volumul de muncă al medicilor în format calendar.

Astfel de produse software le amintesc automat medicilor și pacienților despre întâlnirile programate, trimițând alerte prin e-mail sau inițiind notificări push într-o aplicație mobilă.

Aplicația de programare și trimitere texturi a pacienților de Isaac Sanchez

3. Software-ul pentru fișă electronică de sănătate (EHR).

Software-ul EHR seamănă cu sistemele CRM pentru companii. Cu toate acestea, este adaptat la nevoile industriei de sănătate. Medicii și clinicile îl folosesc pentru a colecta date despre pacienții lor. EHR-urile sunt probabil cel mai popular tip de software utilizat în asistența medicală.

Software-ul Electronic Health Record este o contrapartidă electronică a fișelor medicale ale pacienților care stochează toate datele personale, informații despre medicamentele luate în prezent, procedurile supuse anterior etc. Medicii pot partaja accesul la fișele pacientului cu colegii de muncă, dar furnizorii exclusiv autorizați pot face modificări la baza de date.

EHR-urile pot conține o serie de date, inclusiv date demografice, istoric medical, medicamente, starea de imunizare și alte informații importante.

4. Aplicații de urmărire și monitorizare a sănătății

Acest tip de aplicație include o mare varietate de produse software concepute pentru a urmări indicatorii fizici ai pacienților (ritmul cardiac, temperatura corpului, timpul de somn, greutatea) și chiar să le monitorizeze sănătatea mintală.

În cele mai multe cazuri, astfel de produse sunt aplicații însoțitoare pentru dispozitive portabile precum Xiaomi Mi Band și Apple Watch. Acestea colectează și afișează date esențiale necesare pentru monitorizarea stării corporale a utilizatorilor. Deși aceste aplicații nu sunt tocmai „produse software de îngrijire a sănătății”, ele sunt o sursă de date valoroase despre sănătatea oamenilor.

5. Software de facturare medicală

Acesta este un tip de soluție software foarte specializată, concepută pentru a urmări facturile, chitanțele, daunele de asigurare și alte plăți în domeniul sănătății. Cel mai bine este pentru gestionarea întregului complex de operațiuni financiare într-o unitate medicală.

Software-ul de facturare medicală este adesea parte a unui sistem de management al spitalelor. Cu toate acestea, piața oferă și produse separate concepute pentru a rezolva doar acest tip de sarcină.

Doriți să construiți o soluție software medicală?

Implementați și lansați ideea dvs. de tehnologie cu un partener tehnologic cu experiență!

6. Software de prescripție electronică (EPC)

Acest tip de software permite medicilor să creeze rețete noi, să le reînnoiască sau să le anuleze și să urmărească istoricul prescripțiilor anterioare. Pentru a face și mai convenabil pentru pacienți, aceste aplicații pot include chiar și posibilitatea de a plasa comenzile de medicamente necesare în farmacia aleasă.

Este convenabil și rapid să lucrezi cu rețete electronice. Medicii și pacienții pot beneficia în egală măsură de astfel de produse software. Riscul de pierdere a informațiilor este minim, deoarece software-ul stochează datele online.

E-Prescribe pentru substanțe controlate în Opus HMR

7. Software de imagistică medicală

Software-ul medical de acest fel vizualizează rezultatele examinărilor, planifică procedurile chirurgicale, construiește modele 3D și arată rezultatele pacienților.

Ramura stomatologiei, de exemplu, folosește în mod activ modelarea 3D. Înainte de a-și începe activitatea, ortodontii pot inspecta un model realist al dentiției pacientului și pot înțelege clar ce trebuie să facă pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Software Carestream Image View pentru sistemul mobil de raze X.

8. Software de diagnostic medical

După ce a obținut un diagnostic precis, terapeuții pot selecta medicamentele adecvate și pot atribui un tratament eficient. Software-ul dedicat accelerează luarea deciziilor și atenuează posibilele erori. Produsele avansate de acest fel folosesc din ce în ce mai mult inteligența artificială pentru a evalua cantități mari de date și pentru a ajuta medicii să obțină rezultate precise ale tratamentului.

De asemenea, merită evidențiate aplicațiile de diagnosticare pentru pacienți. Pacienții le pot folosi pentru a verifica simptomele stării medicale, a determina starea lor corporală și în alte scopuri similare. Software-ul de acest fel permite oamenilor să folosească cunoștințele dovedite, mai degrabă decât să se bazeze pe căutări pe internet.

9. Software de management al echipamentelor medicale

Acest tip de software eliberează personalul medical de necesitatea de a urmări manual diverse echipamente și consumabile. Aplicația poate monitoriza automat stocul disponibil și poate trimite notificări angajaților responsabili atunci când este timpul să facă achiziții suplimentare.

Acest software ajută, de asemenea, la monitorizarea echipamentelor programate și întreținerea infrastructurii sau la elaborarea programelor adecvate. Sistemele de management al echipamentelor medicale fac în mare parte parte din software-ul de management al spitalelor mai complex.

Managementul echipamentelor în Odoo ERP

10. Instruire și simulare VR

Specialiștii în domeniul sănătății nu încetează să învețe după ce termină facultatea. Ei trebuie să dobândească noi abilități și să le îmbunătățească pe cele existente pe parcursul întregii vieți. Așadar, tehnologiile de realitate virtuală și augmentată își dezvăluie în mod pronunțat potențialul în educația medicală. Puteți verifica exemple de astfel de produse în portofoliul nostru:

  • Simulator de antrenament PPE VR
  • TAVR Surgery VR Training
  • Training VR pentru pepinieră.

Tehnologia de realitate virtuală poate crea o simulare reală a unui mediu realist și poate ajuta medicii să dezvolte abilități vitale prin repetarea antrenamentului de câte ori au nevoie.

 

Doriți să construiți o soluție AR/VR pentru asistența medicală?

SmartTek este gata să devină partenerul tău tehnologic de încredere, cu experiență dovedită în tehnologii imersive.

Hai să vorbim

În plus, chirurgii, asistentele și alți profesioniști medicali pot dobândi noi abilități și pot perfecționa pe cele existente de la distanță într-un mediu sigur pentru ei și pacienții lor. La rândul lor, clinicile pot economisi pe echipamente scumpe.

Concluzie

De la rețete electronice la sisteme complexe de management al clinicilor — tehnologiile moderne pătrund în toate domeniile serviciilor de asistență medicală și uneori le schimbă fundamental. Software-ul dedicat ajută personalul medical să automatizeze operațiunile de rutină, să eficientizeze procesele, să accelereze interacțiunile medic-pacient și să îmbunătățească rezultatele tratamentului. Este foarte important pentru fiecare dintre noi.

Dacă compania dumneavoastră operează în industria sănătății și doriți să dezvoltați o soluție software eficientă, modernă și de încredere pentru a vă rezolva sarcinile zilnice, suntem gata să devenim partenerul dvs. tehnologic de încredere. Contactează-ne și hai să vorbim detaliile!

Sursa: Yuriy Nayda

 

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |