Fiecare magazin online ajunge mai devreme sau mai tarziu sa isi atinga limitele in ceea ce priveste resursa umana angajata pentru buna desfasurare a activitatilor comerciale specifice. Cand pe langa acestea apar planuri de dezvoltare, reproiectare sau optimizare a magazinului online, externalizarea unora dintre activitati devine o solutie viabila, fata de cooptarea in echipa stabila si deja inchegata a firmei a unor noi angajati care implica toate acele costuri suplimentare, de la salariile noilor veniti la taxele specifice cu personalul, deloc de neglijat.
Iata serviciile de suport dedicate magazinelor online pe care le poti contracta pentru atat timp cat ai nevoie de ele:
- auditul functionalitatii site-ului (webshop usability), raportarea deficientelor structurale si functionale ale magazinului
- verificarea si corectarea informatiilor din cataloagele de produse
- editarea si inlocuirea imaginilor produselor precum si a imaginilor asociate (bannere, butoane, etc)
- imbunatatirea / imbogatirea specificatiilor si descrierilor produselor, pe de o parte pentru cresterea gradului de informare a clientilor, contribuind astfel la cresterea afinitatii client-magazin, pe de alta parte pentru cresterea relevantei paginilor web ale magazinului in fata motoarelor de cautare
- optimizarea specificatiilor si descrierilor produselor pentru motoarele de cautare optimizarea paginilor web constituente ale magazinului online (altele decat paginile produselor) pentru motoarele de cautare
- determinarea oportunitatilor de ranking in paginile rezultatelor cautarilor Google pentru paginile constituente ale magazinului online si elaborarea/prezentarea planului de actiuni pentru atingerea obiectivelor de ranking in paginile rezultatelor cautarilor Google
- detectarea si prezentarea oportunitatilor de optimizare a conversiilor
- setarea blogului de companie asociat magazinului online, elaborarea planului editorial si trasarea bunelor practici pentru ca blogul de companie sa se constituie atat intr-un canal de promovare si comunicare cu consumatorii actuali si cu clientii potentiali dar mai ales intr-o unealta deosebit de puternica din punct de vedere SEO pentru sustinerea marketingului organic al magazinului online
- analiza comportamentului vizitatorilor si cumparatorilor magazinului online elaborarea de variante functionale ale elementelor constitutive ale paginilor web (formulare, butoane, mesaje call-to-action, etc) in vederea desfasurarii de teste comparative (A/B testing), pentru determinarea variantelor optime si implementarea lor in magazinul online
- promovarea online a afacerii prin reclame platite prin AdWords si pe Facebook (vezi lista completa a serviciilor de publicitate online)
- gestionarea programului de afiliere si a relatiei cu afiliatii
- analiza performantei activitatilor de vanzare si reclama online
Sfaturi pentru construirea unui magazin online de succes
Construirea unui magazin online de succes poate părea o sarcină dificilă pentru orice afacere mică, mai ales dacă nu sunteți un expert în comerțul electronic. Există nenumărate decizii puțin pe care trebuie să le luați și, fără experiență, s-ar putea să vă pierdeți printre nenumăratele oportunități.
Dar nu vă faceți griji: am compilat o listă de șapte sugestii esențiale care vă vor ajuta să construiți un magazin online de succes. Odată ce ați ales software-ul dvs. de comerț electronic (dacă aveți nevoie de o mână cu acesta, citiți blogul post Top 6 platforme de comerț electronic pentru întreprinderile mici), păstrați aceste șapte sfaturi în mintea dvs. atunci când construirea magazinului.
1. Elegant Design
Dacă utilizați un șablon pentru magazinul dvs., asigurați-vă că alegeți un design simplu și funcțional, dar frumos. Mai mult este adesea mai puțin: nu înghesuiți magazinul cu butoane, conținut sau imagini.
Gândiți-vă la magazinul dvs. ca la o conversație. Atunci când un client potențial intră pe pagina dvs., vor să meargă mai repede cu conversația (cumpărați un produs, cereți ajutor, aflați despre afacerea din zi etc.). Dacă îi ajuți să ajungă rapid la lucrurile pe care le interesează, veți avea un client mulțumit și care se întoarce.
Dacă îi ajuți să ajungă rapid la lucrurile pe care le interesează, veți avea un client mulțumit și care se întoarce
Atunci când alegeți designul, asigurați-vă că este potrivit și pentru telefoanele mobile și pentru tablete. Și un alt lucru: nu fi misterios. Lăsați clienții dvs. să știe imediat ce este vorba despre magazinul dvs. Imaginile confuze sau lipsa unei propuneri de valoare clară (de ce oamenii ar trebui să cumpere produse de la dvs. și nu de la concurenții dvs.) vor duce clienții potențiali departe.
2. Imagini de bună calitate și descrieri semnificative
Includerea imaginilor este întotdeauna o idee bună. Cu toate acestea, asigurați-vă că imaginile sunt de înaltă calitate și creează o dorință în clienții dvs. de a deține produsul. Ca regulă generală, arătând un produs în acțiune (cum ar fi o rochie purtată de o persoană sau o jucărie cu care se joacă copiii) este, în general, mai bună decât arătarea pasivă într-un caz.
Formați descrierea produsului în funcție de produsul dvs. De exemplu, dispozitivele electronice pot avea nevoie de mai multe specificații decât articole de îmbrăcăminte. Stilul textului dvs. ar trebui să angajeze clienții dvs. și să îi constrângă să cumpere produsele dvs. Luați în considerare adăugarea comparațiilor de produse pentru a ajuta clienții dvs. să-și rezolve problemele.
3. Oferta de sprijin
O modalitate eficientă de atragere a clienților este oferirea de suport online pe tot parcursul procesului de vânzare, inclusiv servicii post-vânzare cum ar fi depanarea. O caracteristică live chat pe site-ul dvs. web vă va ușura mintea clienților despre cumpărarea de la dvs. Dacă nu vă puteți permite să derulați o conversație live, asigurați-vă că vă afișați informațiile de contact în cazul în care clienții pot ajunge la dvs. dacă au nevoie de asistență.
4. Construiți încrederea
În lumea anonimă a comerțului electronic, încrederea este esențială. Dacă clienții dvs. nu au încredere în dvs., nu vor cumpăra de la dvs. Din fericire, există mai multe modalități dovedite de a construi încredere online cu clienții potențiali.
Includeți o secțiune Despre noi în care descrieți pe scurt afacerea dvs. În mod similar, luați în considerare difuzarea unui blog cu subiecte care implică clienții dvs. și vă prezintă produsele dvs.
Adăugați mărturii despre clienți despre magazin și produsele dvs. În plus, creați o secțiune care să facă legătura cu alte companii cu care lucrați. Interesant este faptul că evidențierea partenerilor dvs. va crea încredere și cu clienții dvs.
5. Optimizarea SEO
Optimizarea motorului de căutare (SEO) este cea mai bună modalitate de a obține magazinul dvs. observat de către motoarele de căutare și, la rândul său, de către clienți. Aflați ce cuvinte cheie folosesc clienții dvs. atunci când caută produse pe care le vindeți și le folosiți în descrierile produselor, articolele de blog sau orice alt conținut pe care îl aveți. Și nu uitați de meta descrieri și etichete. Cele mai multe platforme de e-comerț din cutie vor face ca acestea să fie ușor de actualizat. În acest fel, magazinul dvs. online va fi printre primele lucruri care apar pe ecranul clienților dvs.
6. Prezenta socială a mass-media
Platformele media sociale au un rol din ce în ce mai important în comerțul electronic, atât prin influențarea potențialilor clienți, cât și prin oferirea unei piețe online pentru a face achiziții. Asigurați-vă că firma dvs. mică este prezentă pe platformele pe care le utilizează clienții dvs.
Word-of-mouth călătorește rapid și o prezență socială eficientă poate servi drept platformă de publicitate, precum și un instrument excelent pentru a construi încrederea
Postați articole pe blog, oferte actuale sau articole interesante pe social media și obțineți clienții dvs. să vă împărtășească conținutul. Word-of-mouth călătorește rapid și o prezență socială eficientă poate servi ca o platformă de publicitate, precum și un instrument excelent pentru a construi încrederea. Omoară două păsări cu o singură piatră, nu?
7. Opțiuni de plată
Opțiunile de plată pe care le oferiți pot deveni cu ușurință oprite. Asigurați-vă că includeți toate opțiunile populare de plată online pentru a împiedica clienții dvs. să renunțe la coșul de cumpărături.
Dacă oferiți clienților dvs. ușurința și comoditatea plăților online, de ce să nu tratați furnizorii dvs. internaționali în mod similar?
Transferurile internaționale pot fi o experiență frustrantă. În așteptarea bancilor, neștiind când sosesc transferul și cât de mulți bani veți obține de fapt, puteți împiedica orice afacere mică să lucreze pe plan internațional.
Aici intră Veem, oferind plăți internaționale cu un clic al mouse-ului.
Folosind tehnologia unică multi-feroviar, Veem creează o legătură directă între dvs. și partenerul dvs. de afaceri. Interzicem intermediarii: transferul dvs. nu va călători prin multe instituții pentru a ajunge la destinație. Aceasta înseamnă că nu există taxe ascunse și nu există întârzieri neașteptate.