Succesul unei pagini de Facebook depinde de modul în care este administrată

Succesul unei pagini de Facebook depinde de modul în care este administrataAdministratorii de pagini de Facebook sunt cei care sunt în contact direct cu fanii paginii şi cei care sunt responsabili de promovarea brandului în lumea online. Fie că pagina ta are unul sau mai mulţi adiministratori, sunt câteva practici pe care ar trebui să le ştii, pentru a te asigura că pagina ta atrage cât mai mulţi oameni.

Iată 6 lucruri pe care ar trebui să le ştii, pentru a fi un administrator de pagină eficient.

1. Beneficiile unei pagini de business versus un profil personal

Deşi opţiunea este valabilă din martie 2012, mulţi utilizatori de Facebook încă nu ştiu că un profil de Facebook se poate converti într-o pagină. Facebook numeşte acest proces „Migrarea profilului către o pagină business” şi poţi afla mai multe de aici. Paginile oferă instrumente şi funcţii unice pentru organizaţii, business-uri, branduri şi persoane publice, înţelegând prin „persoană publică”, aşa cum este definit termenul de Facebook, un individ care poate fi o celebritate, un scriitor, muzician, un consultant de business sau orice alt „brand personal”. Dacă foloseşti Facebook ca un instrument de business, ar trebui să îţi faci o pagină, pentru că îţi dă acces la mai multe intrumente de marketing, printre care aplicaţiile şi reclama plătită. În plus, este şi o încălcare a termenilor Facebook de a utiliza un cont personal care reprezintă altceva în afară de tine însuţi.

 

2. De ce este important să alegi un nume de pagină ce reprezintă brandul tău

Paginile au opţiunea de a-şi schimba numele de oricâte ori, dacă pagina are mai puţin de 200 de like-uri. Dacă pagina are mai mult de 200 de like-uri, poţi schimba numele paginii doar o dată, aşa că ar fi bine să fii sigur că numele ales este cel mai potrivit. Dacă business-ul tău are un nume lung, ar trebui să te gândeşti să îi faci o versiune prescurtată pentru pagina de Facebook. Dacă ai mai multe locaţii, ar fi bine să pui locaţia în numele paginii, pentru ca fanii să facă diferenţa între acestea. Numai administratorii care sunt Manageri sau Creatori de conţinut pot schimba numele paginii.

3. De ce e bine să dai roluri administratorilor şi să stabileşti reguli

Facebook permite 5 roluri diferite de administrator: Manager, Content Creator, Moderator, Advertiser şi Insights Analyst. Fiecare rol are posibilităţi diferite – numai Managerii pot schimba rolul fiecărui admin. Facebook dă tuturor administratorilor rolul de Manager din oficiu. Pentru a preîntâmpina conflictele dintre angajaţi şi înainte de a stabili rolurile administratorilor de pagină, stabileşte câteva reguli ale companiei şi încearcă să ţii cont de practicile de mai jos:

– Încearcă să ţii sesiuni de training în social media o dată la 3 luni;

– Defineşte „vocea” paginii tale;

– Crează un document cu politicile de social media ale companiei, la care să aibă acces toţi angajaţii;

– Ţine deschisă comunicarea între administratori;

– Nu le da administratorilor controlul complet al paginii tale.

4. Cum să personalizezi update-urile statusului tău

Facebook pune la dispoziţie mai multe funcţii care permit administratorilor de pagină să personalizeze update-urile statusului, astfel încât pagina să atragă cât mai multă atenţie pe timeline. Mai jos, aveţi 9 funcţii pentru un status update pe care business-urile le pot folosi atunci când postează.

– Pin a post – funcţia prin care o postare va apărea mereu prima pe pagină

– Highlight a post – funcţia prin care o postare apare pe toată lăţimea paginii

– Target a post – prin această funcţie poţi alege selecta audienţa

– Add location to your post (adaugă o locaţie la postarea ta – trad. rom.)

– Schedule a post (programează o postare – trad. rom.)

– Boost a post – funcţia prin care poţi promova, contra cost, o postare

– Create an offer (Creează o ofertă, o promoţie de preţ)

– Create an event or milestone for your Page (Creează un eveniment pentru pagina ta – n. r. )

– Host a Timeline promotion – funcţia prin care poţi organiza o promoţie (concurs) pe timeline

5. Ce face o postare să fie bună

Când vine vorba de a posta ceva pe Facebook, cuvintele nu sunt totul. Trebuie să distribui ceva valoros, dar dacă statusul nu este prezentat aşa cum trebuie, nu va avea vizualizările, like-urile sau share-urile pe care le merită.

Iată 6 lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când vrei să postezi ceva:

– Distribuie un sfat;

– Postează cel mai interesant lucru legat de conţinutul tău şi creează link pentru restul conţinutului;

– Fii pozitiv;

– Organizează o promoţie sau un concurs pe timeline;

– Include imagini;

– Fă imaginile „mobile friendly”.

6. Cum să obţii maximul din poza de copertă

Poza de copertă este punctul central al unei pagini de business. Aceasta dă tonul paginii, fiind precum un mesaj vizual despre ceea ce este brandul tău pentru vizitatori sau clienţi. Printre modalităţile multiple de a obţine maximul prin poza de copertă se numără: intră în spiritul sărbătorilor (fie că vorbim de Crăciun, Paşte sau Ziua Naţională), direcţionează fanii către o aplicaţie specifică, prezintă noi produse, promovează o promoţie exclusivă pentru fanii de pe Facebook, promovează-ţi celelalte conturi de social media.

Aceştia sunt doar câţiva paşi generali pe care orice administrator de pagină ar trebui să îi respecte, însă talentul unui administrator de pagină de Facebook stă în abilitatea lui de a intui ce îşi doresc fanii paginii, de a-i cunoaşte pe aceştia şi de a încerca mereu să le ofere lucruri interesante.

Tags:

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |