Ce este autentificarea cu doi factori și de ce ar trebui să o utilizați la realizarea unui site

Ce este autentificarea cu doi factori și de ce ar trebui să o utilizați la realizarea unui site SOAutentificarea cu două factori (2FA) este o metodă de securitate care necesită două modalități diferite de a vă demonstra identitatea. Este frecvent utilizat în viața de zi cu zi. De exemplu, plata cu un card de credit necesită nu numai cardul, ci și un cod PIN, o semnătură sau un cod de identitate. Cu 1FA devenind din ce în ce mai puțin fiabile ca măsură de securitate, autentificarea cu două factori câștigă rapid importanță pentru conectarea la conturile online. Sugerez si articolul preturi Optimizare SEO Bucuresti.

În mod implicit, aproape toate conturile online utilizează autentificarea parolei, adică o metodă de autentificare cu un factor. Problema cu parolele este că sunt ușor de hacked. O altă problemă este că mulți utilizatori folosesc încă o parolă pentru toate conturile. În timp ce este un pic de hassle, 2FA crește semnificativ securitatea prin solicitarea unui factor suplimentar de autentificare, făcând astfel mult mai greu pentru a hack un cont.  

 

Ce este autentificarea cu doi factori (2FA)

După cum sa menționat în introducere, 2FA este o metodă de conectare. Cei doi factori de autentificare pot fi unul dintre următoarele:

Ceva despre care știți, de obicei o parolă sau un răspuns la o întrebare de securitate
Ceva ce aveți, de exemplu, un cod de securitate trimis pe telefonul mobil sau pe un card ATM
Ceva despre care sunteți, de exemplu date biometrice, cum ar fi amprentele digitale

Exemplele de zi cu zi în care este angajat 2FA atrage banii din ATM (card + PIN), plătindu-se cu un card de credit (carte + semnătură OR card + PIN sau carte + cod de securitate) sau intrarea într-o țară străină (pașaport + date biometrice).

 

Autentificarea cu două factori. De ce ar trebui să-l folosești.

Imaginați-vă pe cineva hacked în contul dvs. de e-mail. Ce fel de informații ar avea acces la acestea?
Iată o idee: nume de utilizator pentru alte conturi, parole pentru alte conturi, adrese de e-mail alternative, date personale, fotografii personale, documente scanate, informații despre prietenii dvs., familia și alte persoane de contact, numere de cărți de credit, numere de cont bancare, , altceva?

Aceste informații ar putea să le ajute să intercepteze unele dintre celelalte conturi ale dvs., de exemplu Facebook? Și la câte locații v-ați conectat folosind Facebook sau un alt cont social media?

Ce este autentificarea cu doi factori

Când te gândești la asta, vei descoperi că majoritatea conturilor tale online sunt interconectate. Hacking unul dintre ele, probabil, oferă o persoană inteligentă acces la alte câteva conturi. Cu alte cuvinte, dacă cineva reușește să se hrănească într-unul din conturile dvs. cheie, identitatea dvs. a fost practic furată, iar consecințele potențiale sunt nebunie.

Unde ar trebui să-l folosești

În mod ideal, ar trebui să utilizați 2FA pentru toate conturile în care stocați orice tip de informații personale, precum și conturi care au informații de plată legate de acestea. Aceasta include, dar nu se limitează la:

Platforme de administrare web a continutului

Cont de e-mail

Facebook și conturi sociale similare
online banking
Conturi de plată online
Conturi de cumparaturi online
Orice tip de serviciu de stocare în cloud
Conturi de jocuri online

Din păcate, nu toate conturile sau serviciile online oferă 2FA sau sunt clare în legătură cu aceasta. Adesea, este o chestiune de a încerca în jurul site-ul lor pentru a găsi opțiuni suplimentare de securitate.

Două servicii online cheie care oferă 2FA și pentru care ar trebui să o activați cu siguranță sunt Facebook (aprobările de conectare) și Google (verificare în doi pași). 

 

Concluzie

2FA este o măsură de securitate indispensabilă pentru conturile dvs. cheie online, cum ar fi e-mail, servicii bancare sau rețele sociale. În timp ce autentificarea cu doi factori nu înseamnă că conturile dvs. sunt imune la atacuri, aceasta vă face conturile mai rezistente, deoarece un hacker trebuie să crack mai mult decât o parolă simplă. Indiferent dacă un al doilea factor de autentificare este în valoare de hassle sau nu depinde de cont și ce tip de informație este stocată în ea.

Tags:

Abonamentele SEO:

Bronz minimal de la 200 Euro (2 ore/luna) 

Silver minimal de la 350 Euro ( 4 ore/luna). *Se ofera factura si contract pe minim 6 luni, nu sunt platitor de TVA.

Web design, realizare site pret:

Realizare site de prezentare 15 pagini cu contract suport 6 luni 700 Euro (15 ore)

Realizare site de prezentare si componenta catalog produse cu contract suport 6 luni 1800 Euro (25 ore)

Realizare site de prezentare si componenta magazin online cu contract suport 6 luni 2900 Euro (35 ore)

Ultimile proiecte

Primaria Hudesti Botosani,  Echipamente industriale pentru ¨sudura plastic¨, Scoala Postliceala "Christiana" Pitesti - Statie de betoane Try Grup cu ¨betoane¨, Centrul de Pregătire și Perfecționare Profesională al Inspecției Muncii Botosani,   DryveCom cu ¨mobilier¨ - Producator elemente de transmisii mecanice, frane de siguranta pentru ¨cuplaje elastice¨ Producator de lenjerie de pat si cearceafuri Bucuresti optimizare pentru ¨cearceafuri Bucuresti¨. Promvare servicii de curatenie Constanta - Mio Cleaning Curatenie la domiciliu Contanta - Finantare fotovoltaice prin programul Casa Verde - panouri fotovoltaice

| Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |